مرجع رسمی مقالات عطر

مقالات عطر
  • ۰
  • ۰

بهترین عطر زنانه
به صورت کلی در تعریف‌و‌تمجید بو میتوان بیان کرد که بو گروه ای از مواد خوشبو کننده بعلاوه یک حلال مطلوب میباشد اجزای اصلی یک بو را 1- حلال یا این که حمل کننده 2- مواد ثبت کننده 3- موادتشکیل دهنده خوشبو تشکیل می دهند .

حاملها یا این که حلال :از حلالهای نو و پرکار مدرن برای محافظت مواد معطر ادغام اتیل الکل بسیار خالص به همپا مقدار نادر یا این که زیاد آب میباشد . معیار آب بر اساس انحلال پذیری روغنهای آیتم به کار گیری گزینش میگردد . حلال نام برده بدلیل فراریت بالایی که داراست پخش بویی را که حمل می‌نماید آسوده میسازد و ضمن آنکه تاثیر سوئی هم بر پوست و همینطور عکس العمل خاصی با مواد حل شونده ندارد . ولی پیشین از هر چیز می بایست بوی الکل پاک شود که برای اینکار از مواد برطرف کننده عطر یا این که پیش ثبت کننده به کارگیری میگردد از موادی که چنین کاری را انجام می‌دهند میتوان به صمغ بنزویین و یا این که دیگر ثبت کننده های رزینی اشاره نمود که‌این مواد به الکل بیش تر می‌شوند و پس از بازه زمانی یک یا این که دو هفته الکل نسبتاً بی رایحه بدست می‌آید ، بوی ناپخته طبیعی آن با رزین خنثی می‌گردد .

ثبت کننده ها : مجموعاَ در یک محلول دربردارنده مواد معطر و فراروگریز ، جزئی که فراریت بالاتری دارااست نخستین تبخیر میگردد ، و از آنجایی که تیم مواد متعدد ساخت بوی معطر می‌نمایند بایستی بر این گونه های غلبه کرد برای همین از یک ثبت کننده به کارگیری می کنند ، ماده ایکه فراریت زیر خیس از روغنهای عطری دارا‌هستند و سرعت تبخیر اجزای تشکیل دهنده و معطر را نماید و یکسان می‌کنند .

از گونه های ثبت کننده ها میتوان به 1- ترشحات حیوانی نظیر مشک و عنبر و ... 2- تولید ها رزینی که بر اثر زخم دیدگی و یا این که بطور طبیعی از گیاهان خاصی ترشح می گردند مانند:بنزویین و صمغ یا این که ترپنها 3-روغنهای اسانسی که هم بوی خوش و هم نقطه جوش فراتر از حد متعارف {285-290درجه سلسیوس}دارا هستند مانند مرموک و کفش تابستانی و ....4-مواد ثبت کننده سنتزی : برخی از استرهای نسبتا بی عطر با نقطه جوش بالا مانند گیسریل دی استات نقطه جوش 259درجه سلسیوس و اتیل فتالات با نقطه جوش 295 سکو بنزیل بنزوات با نقطه جوش 323 مرتبه سلسیوس و همینطور مواد که بوی خاصی دارا هستند و بعد از بیش تر شدن به گروه مواد معطر بوی خویش را منتقل می‌نمایند مانند : آمیل بنزوات ، استوفنون، استرهای الکلی سینامیک ، استر های اسیدی سینامیک و....

مواد خوشبوی مو جود در رایحه : در مجموع مواد خوشبوی جانور در عطرها به مورد ها تحت تقسیم می گردند : 1- روغن اسانسی 2- مواد غیر وابسته 3- مواد شیمیایی سنتزی یا این که نیم سنتزی

روغنهای اسانسی :در واقعیت از جور روغنهای خوشبوی گریز با منشا گیاهی میباشند . ولی می بایست دربین روغنهای بدست آمده از عطرگیری با روغنهای جاذب یا این که استخراج به وسیله حلال و روغنهای اسانسی بازیابی گردیده بوسیله تقطیر تفاوت قائل شد . در روغنهای نتایج از تقطیر ممکن میباشد اجزای آفریننده غیر فرارو گریز و اجزایی که بدلیل تقطیر از فی مابین رفته اند را نداشته باشد ، کلاً می گردد خاطرنشان کرد در فعالیت تقطیر ما قسمتی از مواد موردنیاز مان را از دست می دهیم بعنوان نمونه : گل محمدی که فنیل الکل در بخش آبی‌رنگ متاع تقطیر از فی مابین میرود و یا این که عصاره فصل بهار نارنج که روغن تقطیر گردیده بخش بسیار کوچکی از متیل آنترانیلات میباشد در حالی که روغن استخراج گردیده ممکن میباشد حدود یک ششم این جزء آفریننده را داشته باشد . روغنهای اسانسی اصولا در آب نامحلول و در حلالهای آبی رنگ محلول می‌باشند ، همان طور که در باب گلاب و عصاره فصل بهار نارنج مشهود است مقدار کافی روغن ممکن میباشد در آب حل شود و بوی تندی به محلول بدهند . این روغنهای به قدر کافی فرارو گریز میباشند که در طولانی تر مواد هنگام تقطیر تغییر و تحول نمی کنند و همینطور با بخار آب گریزو فرار می باشند و رنگشان از بی رنگ تا زرد رنگ یا این که قهوه ای میباشد یک روغن اسانسی معمولا مخلوطی از ترکیبات میباشد . ترکیباتی را که در روغنهای اسانسی بوجود میآیند میتوان بصورت تحت گونه بندی کرد :

استرها : عمدتا بنزوییک ؛استیک ؛ سالسیلیک ؛ و سینامیک اسیدها . الکلها : منتول و بورنئول و.. . آلدهیدها : بنزآلدهید ؛ سینامالدهید ؛ سیترال ، اسیدها : بنزوییک ؛ سینامیک ؛ ایزووالریک در موقعیت آزاد . فنولها: تیمول ؛ اوژنول ، کارواکرول . کتونها : کارون ؛ منتون؛ ایرون ؛کامفور و...لاکتونها: کومارین و.. ترپنها : کامفئین ؛ پینن ؛ لیمونن؛ سدرین ؛ فلاندرین وهیدروکربنها : سیمین ؛ استیرن ؛ فنیل اتیلن

در گیاهان زنده روغنهای اسانسی احتمالا در متابولیسم یا این که حفاظت در قبال معاند دخالت دارا هستند ، هر قسمت از گیاهان یا این که تمام مناطق ممکن میباشد دربردارنده روغن باشند ، روغنهای اسانسی در غنچه ها ؛ گلها ؛ برگها ؛ پوست ؛ ساقه ؛ میوه ؛ تخمها ؛ چوب ؛ریشه ها و ساقه های ذیل زمینی و در بعضا از درختان در ترشح صمغ روغنی یافت می شود . روغنهای گریز را میتوان از گیاهان با روشهای گوناگونی بدست آورد که عبارتند از : فشار دادن ؛ تقطیر ؛ استخراج با حلالهای فراروگریز ؛ روغن های جاذب و خیساندن ، قابل ذکر میباشد که استخراج با حلالهای فرار و گریز یک نحوه نو میباشد که می تواند جایگزین روشهای دیگر شود ولی از تقطیر گرانتر میباشد ، بیش تر روغنها معمولا به وسیله تقطیر با بخار آب بدست می‌آیند . ولی در بعضا از روغنها دما اثر معکوسی داراست مثل روغن مرکبات که با فشار دادن پوست آنان روی اسفنج بدست میآیند، روغنی که به اسفنج انتقال می یابد در فرآیند بعدی با فشار دادن اسفنج عده میگردد . در بعضی ازگلها به وسیله تقطیر روغنی بدست نمی آید یا این که روغن آن‌ها در اثر تقطیر تخریب می شود برای همین از روشهای دیگری به کارگیری می گردد . از در بین روشها ی روایت شده به توضیح مختصر تقطیر با بخار آب می‌پردازیم .
 

  • ۹۸/۱۲/۲۵
  • ord me

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی